Yamaha GC2 Vleugel

Kopen (of huren met aankoopoptie)

Yamaha GC2 PE

26.930,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: Mogelijk op voorraad (Contacteer ons)

Een akoestische vleugelpiano van Yamaha

Afmetingen Yamaha

Model
Lengte Breedte Hoogte Gewicht
GB1K  151 cm 146 cm 99 cm 261 kg
GC1 161 cm 149 cm 101 cm 290 kg
GC2 173 cm 149 cm 101 cm 305 kg
C1X 161 cm 149 cm 101 cm 290 kg
C2X 173 cm 149 cm 101 cm 305 kg
C3X 186 cm 149 cm 101 cm 320 kg
C5X 200 cm 149 cm 101 cm 350 kg
C6X 212 cm 154 cm 102 cm 405 kg
C7X 227 cm 155 cm 102 cm 415 kg

Lengte: 173 cm

Breedte: 149 cm

Gewicht: 305 kg

Voorbeeldfoto's

Extra informatie

GC Series

De GC-serie combineert de duplex scale en het rijke klankkarakter van de beroemde C-serie vleugels, met behoud van een uitskende balans in alle tonen, en heeft fijne aanslag en het rijk expressieve vermogen dat kenmerkend is voor vleugelpiano’s van Yamaha.

Kader

Het frame in een piano moet een totale snaarspanning van meer dan twintig ton kunnen weerstaan. Het frame ondersteunt niet alleen de snaarspanning, maar heeft ook een diepgaand effect op de klank van het instrument. Yamaha maakt zijn eigen frames, vertrouwend op een gietmethode die 'vacuümproces' wordt genoemd, 's werelds eerste dergelijke techniek die gedurende vele jaren is ontwikkeld bij het maken van enkele van de beste pianoframes. Gedurende deze tijd hebben we een schat aan kennis opgebouwd over factoren zoals de manier waarop het beheersen van de temperatuur en de samenstelling van het gietproces, en zelfs de coating die op het frame zelf wordt gebruikt, van invloed is op de akoestische eigenschappen van de piano. Dit is een belangrijke reden waarom Yamaha in staat is betrouwbare kwaliteit te garanderen bij het vervaardigen van onze piano's. Door hun schaalgroote en hun rijke expertise in mettalurgie is Yamaha in staat om dit volledig in eigen huis te produceren.

Intonatie en regulatie

De diepte van pianoklavieren in het algemeen is zodanig ontworpen dat de toets slechts een bepaalde hoeveelheid ruimte heeft om te bewegen. Desondanks is het bereik van de toonveranderingen die door die kleine afstand worden geproduceerd zo groot dat ze niet kunnen worden gereproduceerd met moderne digitale technologie. Yamaha besteedt een enorme hoeveelheid tijd aan het creëren en mogelijk maken van het geluid waar spelers naar streven. Door de actie nauwkeurig af te stellen om zelfs de meest delicate nuances in de aanslag van de speler efficiënt over te brengen, en door het geluid te verfijnen door de hamer zelf met een naald te doorboren om een prachtige en gevarieerde toon te creëren, zorgen de meestervakmensen en hun uitmuntende vaardigheden voor de hoogste kwaliteit van deze instrumenten.

Europese markt

Yamaha prepareert elke vleugelpiano specifiek voor zijn bestemming. De stabiliteit van de stemming, de afwerking en de algehele muzikale integriteit worden verbeterd gedurende de lange levensduur die van een goede piano wordt verwacht.

Veiligheidsmechanisme

De GC Series is uitgerust met een speciale sluiting om te voorkomen dat je vingers geklemd raken tussen de klep en de kast als de vleugelklep van de piano onverwacht dichtgaat.

Soft-close fallboard

De valplank is bovendien ook uitgerust met een soft-landing mechanisme in de pianoklep die de toetsen afdekt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij onverwachts dichtklapt.