Kawai GL-10

Kawai GL-10 Kopen of huren met aankoopoptie

Kawai GL-10 PE

12.730,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: Op aanvraag

Afmetingen Kawai Vleugels

Model Lengte Breedte Hoogte Gewicht
GL-10 153 cm 150 cm 102 cm 282 kg
GL-30 166 cm 150 cm 102 cm 312 kg
GL-50 188 cm 152 cm 102 cm 334 kg
GX1 166 cm 150 cm 102 cm 314 kg
GX2 180 cm 152 cm 102 cm 324 kg
GX3 188 cm 152 cm 102 cm 334 kg
GX5 200 cm 153 cm 102 cm 351 kg
GX6 214 cm 154 cm 102 cm 382 kg
GX7 229 cm 157 cm 102 cm 400 kg

Beschrijving van Kawai GL-Series

De GL Series

De GL Series vleugels bezitten alle essentiële kwaliteiten die Kawai piano's al generaties lang tot de favoriete keuze van pianisten en docenten maken. Ze zijn ontworpen met één doel voor ogen: een uitzonderlijk toucher en een klank die lang meegaat.
Al meer dan 85 jaar is Kawai de architect van de moderne piano en pionier in het gebruik van de modernste materialen en ideeën om de pianokunst verder te ontwikkelen. Voortbouwend op negen decennia ervaring en traditie levert onze gevierde technologie een buitengewone aanslag en klank die wereldwijd gerespecteerd wordt om zijn opmerkelijke stabiliteit. Dat is het Kawai verschil dat je jarenlang zult horen en voelen.

 

Millenium III Actie

De Millennium III Actie heeft onderdelen die gemaakt zijn van ABS-Carbon, een composietmateriaal dat is gemaakt door koolstofvezel in te smelten in ons befaamde ABS Styran. ABS-Carbon is ongelooflijk stevig en stijf, waardoor het mogelijk is om onderdelen te maken die lichter zijn zonder aan kracht in te boeten. Het resultaat is een sterkere, snellere actie die meer kracht, betere controle en meer stabiliteit biedt dan conventionele volledig houten acties.

 

Langere toetsen

Langere toetsen maken het spelen gemakkelijker en zorgen voor een gelijkmatigere respons van de voorkant naar de achterkant van het speelvlak. Een hoger profiel en toetsen die meer georiënteerd zijn naar concertlengte bij de hogere modellen, maken ze stijver voor een uitzonderlijke energieoverdracht en optimale kracht.

 

Solide fundament van de toetsaanslag

De 'hammer rail' is de "ruggengraat" van de actie van de piano. De 'hammer rails' van de GL serie zijn gemaakt van duurzaam geëxtrudeerd aluminium met het exclusieve Dual-Beam ontwerp voor sterkte en stabiliteit. Zowel de hammer rail als de wippen rail zijn permanent vergrendeld om de exacte toleranties van het mechaniekontwerp te behouden en een consistente aanslag tijdens de levensduur van de piano te garanderen. Het hele oppervlak van de hamer rail is fijn gekarteld om elk hamerkapsel stevig op zijn plaats te houden voor een optimale uitlijning van de hamer, terwijl de hamerkapsels die aan het oppervlak bevestigd zijn, gemaakt zijn van ABS-koolstof waardoor de mechaniekschroeven stevig vast blijven zitten zonder te krimpen of op te zwellen. Al deze nauwgezette ontwerpkenmerken vormen het stevige fundament van de GL Series, waardoor je altijd verzekerd bent van een nauwkeurige toetsaanslag.
Het gebruik van ABS-koolstof maakt de mechaniekonderdelen enorm sterk en consistent. ABS-koolstof is vele malen sterker dan hout en is vrijwel ongevoelig voor krimpen en uitzetten door vocht. Deze buitengewone combinatie van sterkte en stabiliteit zorgt ervoor dat de ABS-koolstof mechaniekdelen energie overbrengen op de hamers met ongeëvenaarde efficiëntie, kracht, precisie en nuance voor een voortreffelijke speelervaring.

 

Klank

Kawai vleugels staan bekend om hun expressieve toon en grote dynamische bereik waarmee pianisten met gemak en passie hun muziek kunnen overbrengen naar de luisteraar.

 

Agraffen

Agraffen zorgen voor een nauwkeurige uitlijning van de snaren, de tussenruimte en de hoeken om een grotere uniformiteit van toon en consistente klinkende lengte voor elke noot te produceren.

 

De kracht van pianissimo

Een van de meest begeerde eigenschappen van een goede piano is het dynamische bereik - het vermogen om niet alleen donderende fortissimo's te spelen, maar ook de meest delicate en gevoelige pianissimo's. De technologische superioriteit van de Millennium III Action komt het duidelijkst tot uiting in zijn buitengewone vermogen om het perfecte pianissimo te produceren. Het is opmerkelijk dat GL serie technologie het hardst spreekt als de piano fluistert. Hier blinkt de piano in uit.

 

Conische zangbodem van massief sparrenhout

De zangbodem is het hart van een piano. Het moet de trillingen van de snaren van de piano omzetten in een rijke, klinkende toon. Kawai gebruikt voor de GL serie zangbodems alleen rechtnervig, kwartiers gezaagd massief sparrenhout. Elk zangbodem loopt strategisch taps toe om de juiste mate van resonantie in elke regio te verkrijgen. Alleen zangbodems die voldoen aan onze hoge resonantienormen of deze zelfs overtreffen, worden geselecteerd voor gebruik in de GL serie vleugels.

 

Hardhouten brug

Kammen of bruggen brengen de trillingen van de snaren over op de zangbodem. De bruggen van de GL-serie zijn gemaakt van massief esdoorn of beukenhout en zijn zorgvuldig ingesteld en afgestemd op de ijzeren plaat voor de juiste snaardruk en optimale toonoverdracht.

 

Stabiliteit

Een hoge mate van stabiliteit stelt een piano in staat om met integriteit en autoriteit te presteren én deze prestaties ook in de loop der tijd te behouden. GL Series piano's zijn gebouwd met opmerkelijke stabiliteit om te gedijen onder de ontberingen van langdurig gebruik.

 

SOLID (Stretcher Over-Lap Integrated Design)

SOLID constructie creëert een uitzonderlijk stijve basis om de snaarspanning te ondersteunen. Eerst wordt het pinblok op de plaat gemonteerd. Daarna worden het pinblok en de over elkaar liggende spanstang geïntegreerd in één enkele structuur en stevig verankerd aan de rand. De buitengewone dikte van de spanstok illustreert de structurele integriteit van dit stevige raamwerk dat ontworpen is om een stabiele stemming en krachtige toon te garanderen.

 

V-pro frame

V-pro frame
Het frame is de akoestisch neutrale ijzeren bovenbouw van de piano die de spanning van de snaren draagt. Alle GL Series frames zijn gegoten met behulp van het Vacuum Mold Process (V-Pro) met "Crossbone Design". Het resultaat is een plaat die sterk, stabiel en mooi is.

 

Pinblok en stempinnen

Het Multi-Grip pinblok op alle GL serie vleugels is volledig gelamineerd met een minimum van elf kruislings gelegde lagen Noord-Amerikaans hard maple voor maximale sterkte en gebalanceerd koppel. De stempinnen zijn gemaakt van het fijnste koolstofstaal, machinaal ingeschroefd voor een maximaal continu koppel en vernikkeld om de schoonheid te verbeteren en een langdurige bescherming te bieden.

 

Staalversterkte klavierlijst

De klavierlijst van een piano is het lange, horizontale stuk hout dat de voorkant van de toetsen bedekt. Omdat het van hout gemaakt is, kan een toetsenslip kromtrekken of buigen als de vochtigheidsgraad verandert, waardoor de toetsen gaan kleven. Om dit probleem te voorkomen is de GL serie verstevigd met een zware stalen voering die kromtrekken of buigen in elke richting voorkomt. De toetsen kunnen vrij bewegen zonder dat ze langs de binnenkant van de klavierlijst kunnen schuren of blijven plakken.

 

Met staal versterkt klavierraam

Het klavierraam van een piano moet sterk en stabiel zijn om het gewicht van het hele mechaniek te kunnen dragen. De GL serie toetsenbodem is gemaakt van extreem stevig, gelamineerd hardhout en is versterkt met een stalen steunbalk die kracht toevoegt en de stijfheid van de toetsbodem verhoogt om energieverlies te voorkomen.

 

"Soft Fall" Toetsenklep

Ons ultralangzame "Soft Fall"-valbord sluitsysteem met dubbel dempingsmechanisme beschermt de handen en de afwerking van de piano tegen de schade die een schokkende sluiting zou kunnen veroorzaken.