Yamaha Silent piano's (met hoofdtelefoonmodule)

Een Silent piano (Yamaha) is een 100% akoestische piano met een module ingebouwd om met hoofdtelefoon te kunnen spelen. Het voordeel tegenover een digitale piano met hoofdtelefoon is dat je dan blijft spelen met je vertrouwde pianomechaniek van uw akoestische piano.

 

Een Silent module die vanaf het begin in de fabriek is ingebouwd in de piano is technisch beter dan wanneer men een module installeert in een bestaande tweedehandspiano.

Voor vragen of extra uitleg contacteer ons.

Silent piano's van Yamaha

Wat is een Silent piano?

Silent Piano sensor Yamaha

Een Silent of Anytime, of gewoonweg stil-akoestische piano, is een 100% akoestische piano, met een extra ingebouwd systeem.

Met een Silent piano of een Stil akoestische piano kan u oefenen of spelen met een hoofdtelefoon. Dit zijn echte akoestische piano's, met een module en stopmechanisme ingebouwd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in de vroege of late uren of wanneer de piano in een gemeenschappelijke ruimte staat.

Door middel van een pedaal in te duwen of aan een hendel te trekken voorkomt u dat de hamers de snaren raken. De klankopwekking gebeurt dan door middel van opgenomen samples en wordt weergegeven door een hoofdtelefoon.

Het verschil met een puur digitale piano is dat u blijft spelen met hetzelfde klavier van uw akoestische piano waar u vertrouwd mee bent.

De Silent piano' van Yamaha gebruiken contactloze lasertechnologie, zonder drukpunten, waardoor ontzettend veel nuances behouden blijven.

Silent Piano Yamaha woonkamer

Hieronder kan u een korte video bekijken over de mogelijkheden van een Silent piano of een hybride piano van Yamaha

 

Voor meer informatie over het Yamaha Silent technologie klik hieronder

Link naar officiële Yamaha websit over Silent piano's